De winkel heeft een lange geschiedenis. Voorheen heette de winkel Compagner stoffen. Bij de gedeeltelijke overname in 2015 is besloten om de naam te wijzigen. De achternaam van zowel Hilligje als Aletta en Marith is Hulst. Een naam die ze in Staphorst kennen. Om de bekende naam Compagner niet helemaal weg te halen, is besloten hier een combinatie van te maken. Hulst&Compagner wat nu wordt genoemd: Hulst&co.

De naam van de herenwinkel is gemakkelijk te herkennen. Het zijn immers de buren van zowel de familie als de winkel Hulst. De Buuren van Hulst.

Rond 1900 bestond op de Hoek van Staphorst een textielzaak. Het was toen een winkeltje, dat gedreven werd door Compagners eerste vrouw Klaasje Mulder met haar moeder Geesje de Boer, bij ouderen bekend als ‘Boerties Geze’. Deze was gehuwd met de molenaar Jan Mulder. In 1928 trouwde Klaasje met Jan Compagner. Compagner was klompenmaker.

In de winkel werden stoffen voor Staphorster klederdracht verkocht, zoals zwartlakens beavertien, rode en blauwe doeken enz. Helaas werd het pand op 13 april 1945 door de Duitsers in brand geschoten, zodat Jan Compagner en zijn vrouw in de moeilijke, naoorlogse periode in een noodwinkel opnieuw moesten beginnen. Deze situatie duurde tot ongeveer 1950. Toen werd op dezelfde plaats een nieuwe winkel en woning gebouwd.

Op latere leeftijd is Jan Compagner, na het overlijden van zijn vrouw, hertrouwd met Grietje Kooiker. In 1975 nam de dochter van Grietje, Hilligje Hulst de winkel over nadat ze lange tijd in de winkel was werkzaam geweest.

Twee nichtjes, dochters van Albert Hulst die tante moet zeggen tegen Hilligje, deden in het voorjaar 2015 Hilligje het aanbod om de winkel over te nemen. Hierdoor kreeg Hilligje de kans om langzaam af te bouwen met het werken in de winkel. In september 2015 zijn de deuren geopend van een verbouwde winkel waarbij Aletta en Marith de dameskleding runden en Hilligje de stoffen.

In juni 2016 starten Aletta en Marith de Buuren van Hulst met herenkleding, naast het pand van Hulst&co.
Vanaf januari 2018 doet Hilligje de winkel volledig over aan Aletta en Marith Hulst.